Ingrediënten    
                - 2 zoete aardappelen in frietjes gesneden
 - 350 g kippenhaasje in blokjes gesneden
 - 1 el shoarmakruiden
 - 80 g gratinkaas
 - 10 kerstomaatjes gehalveerd
 - 1/4 komkommer in blokjes gesneden
 - 1/4 ijsbergsla in reepjes gesneden
 
        Sausje    
                - 1 potje Griekse yoghurt
 - 1 teentje look geperst
 - 1 snuif cayennepeper
 
        
    Porties: personen
    
                
        Instructies    
                - Maak eerst het look sausje, zo kunnen de smaken zich beter vermengen. Meng alles voor het looksausje onder elkaar en breng op smaak met pezo.
 - Verwarm de oven voor op 200 graden.
 - Doe de zoete aardappelfrietjes op een bakplaat met 1,5 el olijfolie, kruid met zout en meng goed onder elkaar. Bak ze 20 minuten in de oven.
 - Meng de kippenblokjes met een geut olijfolie, de shoarma kruiden en pezo. Bak ze mooi bruin.
 - Doe de zoete aardappel frietjes in twee ovenvaste schaaltjes. Daarop de kippenblokjes en de gratinkaas. Zet nog eventjes onder de grill.
 - Verdeel de sla, komkommer en de tomaatjes over de twee schaaltjes. Werk af met looksaus.
 
        Notities    
                Ideetje van Sandra Bekkari.
Verrassend lekker en vullend gerechtje.