Ingrediënten
- 400 g vastkokende aardappelen
- 1/2 courgette in halve maantjes
- 1/2 zoete punt paprika in fijne reepjes
- 1 handje kerstomaatjes in stukjes
- 1 bakje tuinkers
- 1/2 citroen sap
- 2 el olijfolie
- 1 el kruidenboter
- pezo
Porties: personen
Instructies
- Schil de aardappelen en snij in blokjes. Kook ze beetgaar in licht gezouten water. Giet af en laat afkoelen.
- Smeer de plakjes courgettes in met wat olijfolie en grill ze in de grillpan. Kruid ook met pezo.
- Laat de kruidenboter smelten in de microgolfoven en roer er het sap van de citroen en de olijfolie onder. Kruid met pezo.
- Meng de aardappelblokjes met de courgette, tomaatjes en de paprika. Besprenkel met het sausje en werk af met de tuinkers.
Notities
Aardappelsalade zonder mayonaise kan ook lekker zijn en verrassend lekker. Fris van smaak en mooi van kleur.
Wel een beetje werk aan!