Ingrediënten
Appeltjes koken
- 250 ml water
- 250 ml witte wijn
- 2 el suiker
- 1 geut calvados
- 1 citroen het sap
- 4 jonagold
Veenbessen
- 200 g veenbessen
- 100 g suiker je kan ook minder suiker gebruiken
- 200 ml water
- 1 noot boter
Porties: stuks
Instructies
- Schil de appels, haal het klokhuis eruit en halveer.
- Doe de witte wijn, het water, de suiker, het citroensap en de calvados samen in een steelpannetje en breng aan de kook. Leg er nu de appeltjes in en draai het vuur lager. Pocheer ze beetgaar. Haal uit en leg ze in een ovenschaal samen met een nootje boter.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maak de veenbesjes klaar: was de veenbesjes en doe ze in een steelpannetje. Voeg er de suiker en het water bij en breng aan de kook. Zodra de besjes beginnen te barsten, draai je het vuur lager. Laat ongeveer 10 minuitjes zachtjes pruttelen.
- Vul de appeltjes met de veenbesjes en zet ze ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven. Dit is enkel om ze weer op te warmen.
Notities
Laat de veenbesjes afkoelen voordat je de appeltjes vult. Dit gaat makkelijker omdat de veenbesjes indikken wanneer ze zijn afgekoeld.
Je kan de veenbesjes zowel koud als warm serveren.
Warm in een gepocheerd appeltje of peer, lekker bij wild.
Koud met wildpastei.