Avocado soepje
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Avocado soepje
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • 2 uien fijn gesneden
  • 1 klontje boter
  • 600 ml water
  • 1 groentenbouillonblokje
  • 2 rijpe avocado's
  • 1 potje zure room
  • pezo
  • 1 limoen zeste
  • 100 g grijze garnaaltjes
Porties: personen
Instructies
  1. Stoof de ui glazig in wat boter.
  2. Laat de ui zachtjes sudderen zonder te kleuren, 10 minuten.
  3. Voeg het water en het bouillonblokje toe. Breng aan de kook.
  4. Maak de avocado zuiver en snij in stukken, besprenkel met een beetje limoensap. Doe deze in een hoge maatbeker, samen met de zure room en 100 ml water. Mix met de staafmixer tot een glad geheel.
  5. Mix nu ook de soep en zet het vuur uit.
  6. Voeg het avocado mengsel bij de soep en mix nog een keer door. Als de soep nog te dik is voeg je een beetje water toe.
  7. Vanaf nu kan je de soep nog wel verwarmen maar mag deze zeker NIET meer koken. Breng op smaak met pezo.
  8. Werk de soep af met limoenzeste en grijze garnaaltjes.
Notities

Dit soepje is zeer feestelijk als amuse met de feestdagen.

Doe de soep dan in klein amuse kopjes.

Je kan de soep op voorhand maken maar dek de soep dan zeer goed af met plasticfolie zodat ze niet kan verkleuren.

Je kan ze ook gewoon als soep serveren dan haal je hier 4 kleine porties uit, de soep vult goed, dus de hoeveelheid is genoeg voor vier personen.

Je kan de soep ook afwerken met gerookte zalm, krab, kip enz...

 

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne