Ingrediënten
- 2 biefstukken chateaubriand
- 4 aardappelen
- 35 g groene peperbolletjes op vocht
- 200 ml rundsfond
- 100 ml room
- 6 stronkjes volle grond witloof
- pezono
- Komijn
- boter
- olijfolie
- bruine roux
- 1 hand peterselie afwerking
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de aardappelen en snij ze in frietjes met de schil eraan. Dep ze droog en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel ze met olijfolie, zout en komijn. Zet ze 15 minuten in de oven of tot ze mooi bruin zijn. Roer ze af en toe om.
- Spoel de peperbolletje af en kook ze eventjes op om de wrange smaak te verwijderen.
- Stoom het witloof beetgaar.
- Maak de saus: Doe de rundsfond, de peperbolletjes en de room in een steelpannetje en laat wat inkoken, kruid bij met pezono en dik eventueel wat in met roux.
- Bak het witloof in een pan met boter en kruid met pezo.
- Bak de biefstuk op een hoog vuur in een pan met boter. Kruid met pezo. Het vlees is het lekkerste wanneer het nog mooi rood ziet vanbinnen.
- Schik het vlees, de frietjes en het witloof op de borden en werk af met de saus en wat peterselie.
Notities
Biefstuk best nooit helemaal doorbakken, dan krijg je een taai stukje vlees.
Hier frietjes in de oven, gewoon om wat gezonder te eten want frietjes in de friteuse zijn natuurlijk lekkerder, we moeten eerlijk zijn.