Bieslookpuree, Sint-Jacobsvruchten en crumble van zwarte pens
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 500g aardappelbintjes
  • 1doosje bieslookfijn gehakt
  • 125g Griekse yoghurt
  • 1geut melk
  • 300g Sint jacobsvruchtendiepvries of verse
  • 2 zwarte pensenontdaan van vel
  • 2nootjes boter
  • paneermeel
  • pezono
Instructies
  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water, giet af en stamp ze fijn met de pureestamper. Meng er de Griekse yoghurt, een geut melk en de bieslook onder. Breng op smaak met pezono.
  2. Voor de crumble: doe je het vel van de pensen en bak je het vlees van de pensen in een pan met wat boter. Voeg een beetje paneermeel toe om de crumble iets droger te maken.
  3. Kruid de Sint-Jacobsvruchten met pezo en bak ze mooi bruin in een pan met boter. Dit gebeurt zeer kort op een redelijk hoog vuur. De vruchten moeten binnenin nog mooi glazig zijn. Dit gaat veel beter met verse vruchten!
  4. Dresseer de borden: doe de puree op de borden en verdeel de Sint-Jacobsvruchten erover en werk af met de crumble van zwarte pens.
Notities

Wanneer je diepvries Sint-Jacobsvruchten gebruikt, neem dan grote want ze krimpen nog tijdens het bakken.