Bladerdeeg hapje met spek
Recept Afdrukken
Porties
6 stuks
Porties
6 stuks
Bladerdeeg hapje met spek
Recept Afdrukken
Porties
6 stuks
Porties
6 stuks
Ingrediënten
  • 3 velletjes bladerdeeg diepvries
  • 100 g spekblokjes
  • 3 lente-uitjes fijn gesnipperd
  • 1/2 teentje look geperst
  • 50 g parmezaan geraspt
  • 6 mini mozzarella bolletjes
  • 125 g ricotta
  • 1/2 eigeel
  • 4 vastkokende aardappeltjes krieltjes
  • pezo
Porties: stuks
Instructies
  1. Kook de krieltjes beetgaar en laat afkoelen. Pel ze en snij in schijfjes
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  3. Bak de spekblokjes samen met de lente-uitjes.
  4. Meng de ricotta met de look, het eigeel en de helft van de parmezaan. Kruid met pezo.
  5. Leg het bevroren bladerdeeg op een bakplaat, gekleed met bakpapier en halveer ze. Leg ze wat uit elkaar en prik er gaatjes in met een vork.
  6. Bak ze 10 minuten in de oven, draai ze na 5 minuten een keer om.
  7. Haal ze uit de oven en besmeer ze met het ricotta mengsel. Beleg ze met wat mozzarella schijfjes, enkele aardappelschijfjes en het spekmengsel. Zet terug in de oven en bak nog 12 minuten.
  8. Zet ze op een bord en serveer direct.
Notities

Een smaakvol hapje en vullend.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne