Ingrediënten
- 3 velletjes bladerdeeg diepvries
- 100 g spekblokjes
- 3 lente-uitjes fijn gesnipperd
- 1/2 teentje look geperst
- 50 g parmezaan geraspt
- 6 mini mozzarella bolletjes
- 125 g ricotta
- 1/2 eigeel
- 4 vastkokende aardappeltjes krieltjes
- pezo
Porties: stuks
Instructies
- Kook de krieltjes beetgaar en laat afkoelen. Pel ze en snij in schijfjes
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bak de spekblokjes samen met de lente-uitjes.
- Meng de ricotta met de look, het eigeel en de helft van de parmezaan. Kruid met pezo.
- Leg het bevroren bladerdeeg op een bakplaat, gekleed met bakpapier en halveer ze. Leg ze wat uit elkaar en prik er gaatjes in met een vork.
- Bak ze 10 minuten in de oven, draai ze na 5 minuten een keer om.
- Haal ze uit de oven en besmeer ze met het ricotta mengsel. Beleg ze met wat mozzarella schijfjes, enkele aardappelschijfjes en het spekmengsel. Zet terug in de oven en bak nog 12 minuten.
- Zet ze op een bord en serveer direct.
Notities
Een smaakvol hapje en vullend.