Blanke pizza met truffelcarpaccio
Recept Afdrukken
Porties
8 stuks
Porties
8 stuks
Blanke pizza met truffelcarpaccio
Recept Afdrukken
Porties
8 stuks
Porties
8 stuks
Ingrediënten
  • 1 pizzadeeg rechthoekig, Lidl
  • 500 g champignons in plakjes gesneden
  • olijfolie
  • 2 teentjes look geperst
  • 2 takjes tijm fijn gehakt
  • 2 takjes rozemarijn fijn gehakt
  • 1 geut cognac
  • pezo
  • 1 potje mozzarellabolletjes in plakjes
  • geraspte parmezaan
  • geraspte comté
  • 1 potje truffelcarpaccio op olie Delhaize
  • boter
Porties: stuks
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Bak de champignons in wat boter, voeg de look, de rozemarijn en de tijm toe en kruid met pezo. Blus met een geutje cognac. Pas op: als je een gasvuur hebt, kan door de alcohol de vlam in de pan slaan. Zorg ervoor dat je dampkap uit staat.
  3. Rol het deeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  4. Beleg het deeg met de champignons, daarop de mozzarella schijfjes en de twee soorten gemalen kaas. Werk af met de truffelcarpaccio en wat olie van de truffel naar smaak.
  5. Bak de pizza 15 minuten in de oven.
Notities

Luxe pizza, ook vullend. Hier eet je geen ganse pizza van op, het is bedoeld als voorafje. Ook leuk op een buffet met verschillende gerechtjes, bv een brunch of pizzabuffet...

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne