Blinde vink met boontjes en paprika
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Blinde vink met boontjes en paprika
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 3 zoete puntpaprik's in stukken gesneden
  • 1 rode ui fijn gesnipperd
  • 200 g fijne groene boontjes
  • 200 ml passata
  • 200 ml water
  • 1 vleesbouillon keteltje
  • pezo
  • gedroogde tijm
  • gedroogde oregano
  • provençaalse kruiden
  • 3 lapjes ontbijtspek klein gesneden
  • 1 laurierblad
  • 2 handjes gemalen kaas
  • 250 g dunne pasta
  • olijfolie
  • boter
  • 2 blinde vinken
  • bruine roux
  • enkele blaadjes basilicum
Porties: personen
Instructies
  1. Stoof de ui glazig in olijfolie.
  2. Voeg de paprika's en het spek toe.
  3. Bevochtig met passata en water.
  4. Kook de boontjes beetgaar in gezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
  5. Bak het vlees rondom bruin in boter.
  6. Breng de saus op smaak met pezo, laurierblad, oregano, tijm en het bouillonketeltje.
  7. Leg de blinde vinken in de saus en gaar ze nog even mee.
  8. Voeg de boontjes toe en dik de saus een beetje in met bruine roux.
  9. Kook de pasta in gezouten water zoals aangegeven staat op de verpakking.
  10. Verdeel de pasta over de borden met daarover de groenten saus. Werk af met gemalen kaas en basilicum.
Notities

Ook lekker met puree.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne