Ingrediënten
- 3 zoete puntpaprik's in stukken gesneden
- 1 rode ui fijn gesnipperd
- 200 g fijne groene boontjes
- 200 ml passata
- 200 ml water
- 1 vleesbouillon keteltje
- pezo
- gedroogde tijm
- gedroogde oregano
- provençaalse kruiden
- 3 lapjes ontbijtspek klein gesneden
- 1 laurierblad
- 2 handjes gemalen kaas
- 250 g dunne pasta
- olijfolie
- boter
- 2 blinde vinken
- bruine roux
- enkele blaadjes basilicum
Porties: personen
Instructies
- Stoof de ui glazig in olijfolie.
- Voeg de paprika's en het spek toe.
- Bevochtig met passata en water.
- Kook de boontjes beetgaar in gezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
- Bak het vlees rondom bruin in boter.
- Breng de saus op smaak met pezo, laurierblad, oregano, tijm en het bouillonketeltje.
- Leg de blinde vinken in de saus en gaar ze nog even mee.
- Voeg de boontjes toe en dik de saus een beetje in met bruine roux.
- Kook de pasta in gezouten water zoals aangegeven staat op de verpakking.
- Verdeel de pasta over de borden met daarover de groenten saus. Werk af met gemalen kaas en basilicum.
Notities
Ook lekker met puree.