Bloemkool en krieltjes in mosterd-kerrieroomsaus
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Bloemkool en krieltjes in mosterd-kerrieroomsaus
Recept Afdrukken
Porties
4 personen
Porties
4 personen
Ingrediënten
  • 1 bloemkool in roosjes verdeeld
  • 600 g krieltjes
  • 200 ml water
  • 250 ml culinaire room
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 koffielepel kerriepoeder
  • 2 koffielepels graanmosterd
  • pezo
  • blonde roux
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 185 graden.
  2. Stoom of kook de bloemkool beetgaar.
  3. Kook de krieltjes in gezouten water beetgaar.
  4. Maak de saus: doe het water en de room in een steelpannetje, samen met de kerriepoeder, de mosterd en het bouillonblokje. Breng aan de kook en dik een beetje in met de roux. Breng verder op smaak met pezo.
  5. Doe de bloemkoolroosjes en de aardappeltjes in een ovenschotel, overgiet met de roomsaus en zet 25 minuten in de oven.
Notities

Lekker bij varkensvlees.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne