Bloemkool-kokossoep
Porties
4
personen
Porties
4
personen
Ingrediƫnten
1
geut
olijfolie
1
grote
ui
fijn gesneden
2
teentjes
look
geperst
1
kleine
bloemkool
in roosjes
2
preien
in halve ringen gesneden
1/2
el
madras curry
1
grote hand
koriander
2
blaadjes
laurier
1 1/2
l
water
3
kippenbouillonblokjes
200
ml
kokosmelk
1
kl
mosterd
1
el
roze peperbolletjes
in de vijzel geplet
1
el
zwart sesamzaad
De korianderolie
1
bussel
koriander
4
el
olijfolie
Instructies
Stoof de ui en de look glazig in wat olijfolie.
Voeg de prei toe en kruid met de curry.
Voeg de bloemkoolroosjes toe en laat even mee aanstoven.
Bevochtig met water en voeg het laurierblad, de bouillonblokjes en de verse koriander toe. Laat 20 minuten koken of tot de bloemkool mals is.
Verwijder het laurier blad, voeg de kokosmelk toe en mix de soep glad. Proef de soep en voeg indien nodig pezo toe.
De korianderolie
Hak de koriander grof en doe hem in een maatbeker of nutribullet, samen met de olijfolie en mix glad. Breng op smaak met pezo.
Schenk de soep in de borden en werk af met roze peperbolletjes, zwart sesamzaad en de korianderolie.