Bloemkool-kokossoep
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediƫnten
  • 1geut olijfolie
  • 1grote uifijn gesneden
  • 2teentjes lookgeperst
  • 1kleine bloemkoolin roosjes
  • 2 preienin halve ringen gesneden
  • 1/2el madras curry
  • 1grote hand koriander
  • 2blaadjes laurier
  • 1 1/2l water
  • 3 kippenbouillonblokjes
  • 200ml kokosmelk
  • 1kl mosterd
  • 1el roze peperbolletjesin de vijzel geplet
  • 1el zwart sesamzaad
De korianderolie
  • 1bussel koriander
  • 4el olijfolie
Instructies
  1. Stoof de ui en de look glazig in wat olijfolie.
  2. Voeg de prei toe en kruid met de curry.
  3. Voeg de bloemkoolroosjes toe en laat even mee aanstoven.
  4. Bevochtig met water en voeg het laurierblad, de bouillonblokjes en de verse koriander toe. Laat 20 minuten koken of tot de bloemkool mals is.
  5. Verwijder het laurier blad, voeg de kokosmelk toe en mix de soep glad. Proef de soep en voeg indien nodig pezo toe.
De korianderolie
  1. Hak de koriander grof en doe hem in een maatbeker of nutribullet, samen met de olijfolie en mix glad. Breng op smaak met pezo.
  2. Schenk de soep in de borden en werk af met roze peperbolletjes, zwart sesamzaad en de korianderolie.