Ingrediënten
- 1 rode ui in dunne halve ringen gesneden
- 2 el appelazijn
- 2 theelepels mosterd
- 1 el water
- 300 g zalm op vel
- 1 broccoli in kleine roosjes, beetgaar gestoomd en afgekoeld
- 200 g fijne groene boontjes beetgaar gekookt en afgekoeld
- 1 el mayonaise
- 2 el Griekse yoghurt
- 2 handjes gemengde jonge slablaadjes
- 1 handje blauwe bessen
- 4 takjes basilicum fijn gehakt
Porties: personen
Instructies
- Meng de rode ui met appelazijn, de mosterd en het water. Laat 30 minuten marineren.
- Meng de mayonaise en de Griekse yoghurt onder elkaar en breng op smaak met pezo.
- Meng de broccoli, de ui, de sla, de blauwe bessen, de basilicum en de boontjes onder elkaar. Meng de saus eronder en verdeel over de borden.
- Verwarm olijfolie in de pan. Kruid de zalm met pezo en bak kort aan in de pan, de zalm mag nog roze zijn.
- Leg de zalm bij de salade en serveer.
Notities
De salade is ook lekker als bijgerecht bij de BBQ.
Naar een idee van Sandra Bekkari.
Serveer eventueel met een stukje stokbrood of wat gebakken krielaardappeltjes, ook lekker met nieuwe aardappeltjes.