Burger met pikant avocado-sausje
Porties
4stuks
Porties
4stuks
Ingrediƫnten
Hamburger
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 400g runds-varkensgehaktgekruid
  • paneermeel
Afwerking
  • 1bakje tuinkers
  • 2 tomatenin schijfjes
  • 1 rode uiin halve ringen
Sausje
  • 1 avovado
  • 1/2 limoen
  • 1teentje lookgeperst
  • 1 lente-uitjefijn gesnipperd
  • 2el Griekse yoghurt
  • 1koffielepel groene tabascoof meer naar smaak
  • 1/2bussel koriander
  • pezo
Instructies
Voorbereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng het gehakt met het paneermeel zodat het gehakt iets droger is en vorm er vier hamburgers van.
Sausje
  1. Snij de avocado in twee, haal de pit eruit en snij in blokjes. Besprenkel met het limoensap en doe de blokjes in een hoge maatbeker.
  2. Voeg nu de koriander, de look, de lente-uitjes, de Griekse yoghurt en de tabasco toe. Mix alles met de staafmixer tot een gladde saus.
  3. Breng op smaak met pezo en roer nog een keer goed om.
Afwerking
  1. Bak het vlees in een pan met wat olie of boter.
  2. Verwarm de broodjes zoals aangegeven staat op de verpakking.
  3. Snij de broodjes in twee en beleg ze rijkelijk met de saus, daarop de burger en werk af met een schijfje tomaat, wat rode ui en tuinkers. Sluit de burger met het hoedje.
Notities

Je kan dit als lunch serveren met een salade of als hoofdgerecht met salade en frietjes.

Ook leuk als aperitiefhapje wanneer je kleine burgertjes maakt, of met een gourmet met verschillende soorten burgers en ieder maakt zijn eigen variant.