Ingrediënten
- 1 bol burrata
- 1 aubergine
- 1 doosje kerstomaatjes best die samen aan een takje hangen, zijn lekkerder
- Verse kruiden basilicum, oregano, rozemarijn, tijm
- 1 teentje look
- olijfolie
- pezo
Porties: personen
Instructies
- Tomaten halveren en met snijvlak naar boven in een ovenschotel plaatsen.
- Leg er een teentje look bij en plaats ze twee à drie uur in een oven op 100 graden.
- Snij de aubergine in de lengte van ongeveer 1 cm in plakjes.
- Leg ze op een ovenschotel, doe er wat pezo op en goed wat olijfolie olie.
- Zet ze 15 minuten op 180 graden in de oven draai ze om en laat ze nog 15 minuten verder garen.
- Pers een teentje look in wat olijfolie en kruid met pezo.
- Hak de verse kruiden en voeg ze bij de olie.
- Doe de afgekoelde tomaatjes in de olie en laat ze hier nog een uurtje in marineren.
- Serveer de aubergine met de tomaatjes en de burrata met wat zwarte peper een beetje olijfolie en wat basilicum.
- Wanneer je het als amuse geeft verdeel je het over 4 bordjes, als het een voorgerechtje is over 2 bordjes.
Notities
De tijd en het wachten loont de moeite, deze tomaatjes zijn zo heerlijk.