Carpaccio met mandarijntjes
Recept Afdrukken
Porties
8 personen
Porties
8 personen
Carpaccio met mandarijntjes
Recept Afdrukken
Porties
8 personen
Porties
8 personen
Ingrediënten
  • 100 g rundscarpaccio
  • 1 granaatappel
  • 3 mandarijntjes
  • 2 handjes rucola
  • 2 el geraspt parmezaan
  • 2 el olijfolie
  • pezo
  • 4 blaadjes basilicum
Porties: personen
Instructies
  1. Pers het sap van 1 mandarijntje uit en meng het met 2 el olijfolie, peper en zout.
  2. Snij de granaatappel in twee en haal de pitjes eruit. Dit gaat het best in een kom koud water. Doe 1 helft in de kom water en breek in stukken onder water, wrijf de pitjes los en giet nadien door een zeef.
  3. Spoel de sla en snij wat kleiner. Verdeel over 8 aperitiefbordjes.
  4. Maak de partjes mandarijn los en verdeel ze over de bordjes. leg overal een stukje carpaccio bij, niet te groot anders is het onhandig om te eten. Werk de bordjes af met de granaatappel, kaas, basilicum en de dressing.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne