Carpaccio van meloen met porto-dressing
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 1/2 honing meloen
  • 6plakjes serranoham
  • 1bolletje mozzarella
  • 1handje verse basilicumblaadjes
  • 2el witte porto
  • 2el witte balsamico
  • 2el olijfolie
  • 1el roze peperbesjes gedroogd
Instructies
  1. Haal de pitjes uit de meloen en verwijder de schil. Snij de meloen nu in zo dun mogelijke plakjes en verdeel ze over twee borden.
  2. Verdeel over de meloen de mozzarella in stukjes en de ham in roosjes.
  3. Maak in een vijzel de peperbesjes een beetje fijner en strooi ze over de carpaccio.
  4. Maak de dressing: meng de porto met de witte balsamico en de olijfolie.
  5. Werk de borden af met basilicumblaadjes en de dressing.
Notities

Zeer fris en zomers voorgerechtje of salade. Op een brunch zou hij niet misstaan.

Je kan er ook een stukje brood bij serveren.

Als voorgerecht zou ik de portie wel halveren!