Maak eerst de saus:
Doe alle ingrediƫnten voor de saus in een hoge maatbeker en mix met de staafmixer tot een gladde saus, kruid af met pezo en citroensap.
Is de saus nog te dik voeg dan een beetje water toe.
Leg het slaatje op de borden: Wat sla, tomaat, komkommer, paprika, een half eitje en wat verkruimelde feta, werk af met een beetje mayonaise.
Snij de kipfilet overlangs in twee en klop wat platter.
Zet drie kommetjes klaar om te paneren:
– bloem,
– ei,
– paneermeel.
Doe 5 g peterselie onder de panko.
Kruid de kip met pezo en wentel ze eerst door de bloem, dan door het ei en tenslotte door de panko.
Verwarm de oven op 180 graden.
Zet een pan op het vuur, doe er wat olijfolie in en bak er de burgers in goudbruin.
Haal ze eruit en schik ze in een ovenschaal, gaar ze nog 10 minuten verder in de oven.
Maak de broodjes:
Snij de broodjes open en leg ze met het snijvlak nog even op een grillplaat.
Leg er nu wat rucola op, daarop de burger, wat tomatenblokjes, de rode ui, wat feta en flink wat saus.
Serveer meteen, laat het niet koud worden.
Lekker met aardappel partjes uit de oven.
Notities
Zeer verrassend en smaakvol sausje.
Ik hak de kruiden op voorhand, zo kan de staafmixer het makkelijker gemixt krijgen.