Ingrediënten
- 1 rode ui fijn gesnipperd
- 1 teentje look geperst
- 1/2 chilipepertje fijn gesneden
- 250 g gehakt varkens/runds
- 1 zoete aardappel in blokjes
- 1 oranje puntpaprika in stukjes gesneden
- 200 g kidneybonen blik
- 100 g crispy mais blik
- 1 blik tomatenblokjes met basilicum
- Komijn
- paprikapoeder
- pezo
- verse koriander
- 2 el Griekse yoghurt
- olijfolie
Porties: personen
Instructies
- Stoof de ui en de look aan in olijfolie.
- Voeg het vlees toe en bak rul.
- Voeg het tomatenpuree toe en laat even mee aanbakken.
- Voeg de bonen, de mais, de paprika, de tomatenblokjes en de zoete aardappel blokjes toe.
- Kruid met pezo, komijn en paprikapoeder.
- Laat een half uurtje pruttelen.
- Schep de chili con carne uit in diepe borden en werk af met Griekse yoghurt en verse koriander.
Notities
Chili con carne op een andere manier, zonder rijst maar zeker even lekker.
Naar een recept van Sandra Bekkari.