Ingrediënten    
                - 6 kippenboutjes
 - 1 ui fijn gesneden
 - 1 teentje look geperst
 - 200 g fijne worteltjes zuiver gemaakt maar in zijn geheel
 - 250 g champignons in vier gesneden
 - 300 ml water
 - 1 1/2 kippenbouillonblokje
 - 300 ml rode wijn
 - 1 takje tijm
 - 1 takje rozemarijn
 - 250 g krieltjes gewassen en ongeschild
 - bruine roux
 
        
    Porties: personen
    
                
        Instructies    
                - Kruid de kippenboutjes met pezo.
 - Bak de kippenboutjes aan in wat boter om ze aan te kleuren.
 - Voeg de ui, de look en de champignons toe, laat even mee aanbakken.
 - Blus met rode wijn en water. Doe de bouillonblokjes, de tijm, de worteltjes en de rozemarijn erbij.
 - Zet het deksel op de pan en laat 30 minuten sudderen.
 - Voeg de krieltjes toe en laat nogmaals 20 minuten sudderen.
 - Bind de saus een beetje in met bruine roux en serveer.
 
        Notities    
                Wanneer de coq au vin een nachtje heeft kunnen trekken, smaakt hij nog veel beter.