Ingrediënten
- 6 kippenboutjes
- 1 ui fijn gesneden
- 1 teentje look geperst
- 200 g fijne worteltjes zuiver gemaakt maar in zijn geheel
- 250 g champignons in vier gesneden
- 300 ml water
- 1 1/2 kippenbouillonblokje
- 300 ml rode wijn
- 1 takje tijm
- 1 takje rozemarijn
- 250 g krieltjes gewassen en ongeschild
- bruine roux
Porties: personen
Instructies
- Kruid de kippenboutjes met pezo.
- Bak de kippenboutjes aan in wat boter om ze aan te kleuren.
- Voeg de ui, de look en de champignons toe, laat even mee aanbakken.
- Blus met rode wijn en water. Doe de bouillonblokjes, de tijm, de worteltjes en de rozemarijn erbij.
- Zet het deksel op de pan en laat 30 minuten sudderen.
- Voeg de krieltjes toe en laat nogmaals 20 minuten sudderen.
- Bind de saus een beetje in met bruine roux en serveer.
Notities
Wanneer de coq au vin een nachtje heeft kunnen trekken, smaakt hij nog veel beter.