Coq au vin
Recept Afdrukken
Porties
2 à 3 personen
Porties
2 à 3 personen
Coq au vin
Recept Afdrukken
Porties
2 à 3 personen
Porties
2 à 3 personen
Ingrediënten
  • 6 kippenboutjes
  • 1 ui fijn gesneden
  • 1 teentje look geperst
  • 200 g fijne worteltjes zuiver gemaakt maar in zijn geheel
  • 250 g champignons in vier gesneden
  • 300 ml water
  • 1 1/2 kippenbouillonblokje
  • 300 ml rode wijn
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 250 g krieltjes gewassen en ongeschild
  • bruine roux
Porties: personen
Instructies
  1. Kruid de kippenboutjes met pezo.
  2. Bak de kippenboutjes aan in wat boter om ze aan te kleuren.
  3. Voeg de ui, de look en de champignons toe, laat even mee aanbakken.
  4. Blus met rode wijn en water. Doe de bouillonblokjes, de tijm, de worteltjes en de rozemarijn erbij.
  5. Zet het deksel op de pan en laat 30 minuten sudderen.
  6. Voeg de krieltjes toe en laat nogmaals 20 minuten sudderen.
  7. Bind de saus een beetje in met bruine roux en serveer.
Notities

Wanneer de coq au vin een nachtje heeft kunnen trekken, smaakt hij nog veel beter.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne