Coquille met parmezaan en truffel
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
Parmezaancrumble
  • 10g hazelnoten
  • 10g pijnboompitjes
  • 10g panko
  • 10g parmezaam
  • 15g boter
Saus
  • 25g sjalot
  • 100ml witte wijn
  • 50 ml culinaire room
  • pezo
Extra
  • 16kleine coquille diepvriesof 8 verse
  • 1potje truffelschaafsel op olie
Instructies
Crumble
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Rooster de hazelnoten in een pan zodat het bruine velletje wat loskomt. Dit doe je door ze goed heet te roosteren en tussen keukenpapier te wrijven. Zo komt het bruine velletje los.
  3. Hak de noten en de pijnboompitjes fijn. Meng de panko, parmezaan en de noten onder de boter.
  4. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en stort daar het notenmengsel op uit. Leg hierop weer een vel bakpapier en rol het plat met een deegrol. Haal het bovenste vel weg en bak ongeveer 10 minuten goudbruin. Laat afkoelen en verkruimel tot een crumble.
Saus
  1. Snipper de sjalot fijn en doe deze samen met de wijn in een steelpannetje. Laat tot 1/3 inkoken. Voeg de room toe en laat tot de helft inkoken. Zeef de saus en dik met blonde roux een beetje in (indien nodig). Proef en kruid eventueel nog wat bij.
Afwerking
  1. Kruid de coquille met pezo en bak ze kort en krachtig mooi goudbruin in een hete pan met boter.
  2. Doe wat saus in diepe borden, leg de coquilles erop en werk ze af met de crumble en de truffel.
Notities

Voor de foto’s heb ik diepvries coquilles gebruikt bij gebrek aan beter. We waren in Entrecasteaux en dan moet je het doen met wat je vind in de winkel.

Wat zijn we hier in België toch verwend, zoveel keuze aan ingrediënten gewoon in de lokale supermarkten.

Er gaat niks boven verse coquilles!