Cordon bleu, ovengroentjes en gebakken aardappelschijfjes
Porties
2
Porties
2
Ingrediënten
  • 2 cordon bleu’sontdooid
  • 5 vastkokende aardappelenbeetgaar gekookt en afgekoeld
  • 3teentjes lookgeplet
  • 2takjes rozemarijn
  • 2 rode paprika’sin stukjes en beetgaar gestoomd
  • 1 groene paprikain stukjes en beetgaar gestoomd
  • 200g snijbonenin schuine stukjes en beetgaar gestoomd, gespoeld onder koud water
  • 4 raapjesin vier en beetgaar gestoomd
  • 10tal spruitjesbeetgaar gestoomd gespoeld onder koud water
  • 1 rode uiin partjes en beetgaar gestoomd
  • peper
  • fleur de sel
  • olijfolie
  • Arachideolie
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Doe alle groentjes in een ovenschaal, samen met de look en de rozemarijn en kruid met peper en fleur de sel. Besprenkel royaal met olijfolie en meng goed onder elkaar.
  3. Leg de cordon bleu op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif ze samen met de groentjes 13 minuten in de oven. Draai het vlees halfweg een keer om.
  4. Bak ondertussen de aardappelschijfjes in een pan met arachideolie mooi krokant en kruid ze met zout. Haal ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Schep de groentjes, de aardappelschijfjes op de borden en leg er de cordon bleu bij.
Notities

Een ovenschotel vol groenten is niet alleen mooi, maar ook zeer smaakvol. Ook zeer gemakkelijk wanneer je gasten hebt, je maakt de schotel op voorhand klaar en schuift hem op het moment zelf in de oven, geen werk dus! Bovendien geurt het huis heel aromatisch, ge waant u direct in de Provence!

Cordon bleu is een gepaneerd  stuk kalfsvlees, kippenvlees, rundvlees of varkensvlees dat je zowel in de pan als in de oven kan klaarmaken. Omdat het gepaneerd is, slurpt het nogal wat vet op, vandaar mijn voorkeur om het in de oven klaar te maken.