Courgette hapje met cashewnoten
Porties
6hapjes
Porties
6hapjes
Ingrediƫnten
  • 100g cashewnoten1 nacht geweekt in water
  • 1el rode uifijn gesnipperd
  • 1hand basilicumfijn gehakt
  • 1 dadelfijn gehakt
  • 1el citroensap
  • 1/4 rode chilipeper
  • 1el olijfolie
  • 1/2 courgette
  • 1el zwart sesamzaadAlbert Heijn
  • 1hand Verse kruidenbasilicum, munt en ruccola
  • pezo
Instructies
  1. Mix de geweekte noten, rode ui, basilicum, dadel, citroensap, rode chilipeper en olijfolie tot een gladde massa. Kruid af met pezo.
  2. Maak met de mandoline lange plakjes van de courgette.
  3. Smeer wat notenpasta erop en beleg met de groene kruiden. Rol dit mooi op en leg op individuele bordjes als amuse of 3 op een bordje als voorgerechtje.
  4. Werk ze af met wat zwarte sesamzaadjes.
Notities

Dit zijn zo van die gerechtjes waar je voor bent of helemaal niet. Ikzelf hoor bij de laatste groep, mij kan het niet bekoren maar mijn echtgenoot vindt het dan weer heerlijk. Zo zie je maar weer dat smaken verschillen.

Het heeft een zoete smaak met een fris accent.