Ingrediënten
- 2 dikke sjalotten fijn gesnipperd
- 2 tenen look geperst
- 3 courgettes in blokjes
- 300 g diepvries erwtjes
- 50 g feta
- 30 tal basilicum blaadjes
- 2à3 kippenbouillonblokjes
Porties: liter
Instructies
- Stoof de sjalotjes met de look aan in wat olijfolie.
- Voeg de courgette toe en laat mee aanstoven.
- Zet de courgette onder water 1 à 1,5 liter. Plus de bouillonblokjes. Laat 15 minuitjes koken.
- Voeg de erwtjes toe en laat nog 5 minuitjes zonder deksel meekoken op een zacht vuurtje.
- Voeg een 20 tal basilicumblaadjes toe en mix de soep. Voor een extra fijne soep haal je de soep nog door een fijne zeef. Proef de soep en kruid eventueel bij met pezo.
- Schep de soep in borden en werk af met verkruimelde feta en enkele blaadjes basilicum.
Notities
Ideetje van Sandra Bekkari.
Zie dat je de erwtjes zeker niet te lang kookt ander zal je soep niet mooi groen zijn!