Courgetti met pesto en scampi's
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Courgetti met pesto en scampi's
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
Marinade scampi's
  • 12 scampi's gepeld en darmkanaal verwijderd
  • 1/2 teenje look geperst
  • 1/2 koffielepel harissa
  • 1 grote el olijfolie
De pesto
  • 40 g amandelen
  • 40 g parmezaan
  • 1/2 teentje look
  • 4 el olijfolie
  • 1 beetje citroensap
  • redelijk wat basilicum blaadjes in reepjes gesneden
  • beetje water
Overige
  • 2 courgettes in spaghetti gesneden, met speciale dunschiller
  • 1 bolletje mozzarella in stukjes gescheurd
  • 10 half zongedroogde tomaatjes
Porties: personen
Instructies
  1. Meng alles voor de marinade onder elkaar en leg de scampi's erin, meng goed onder elkaar, dit gaat het best met je hand.
  2. Maak de pesto: Doe alles voor de pesto in een blender en mix glad. Ik gebruik hiervoor een nutribullet. Breng op smaak met pezo.
  3. Bak de scampi's kort in een droge antikleef pan.
  4. Bak de courgetti maximum 2 minuten in de wokpan met een geut olijfolie, kruid met pezo.
  5. Schep de pesto onder de courgetti en verdeel over de borden.
  6. Werk af met de tomaatjes, de mozzarella, de scampi's en een blaadje basilicum.
Notities

Ideetje van Sandra Bekkari.

Snel, lekker en gezond.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne