Dorade met fijne aardappelschijfjes en een salsa van courgette
Porties
2
Porties
2
Ingrediƫnten
De vis
2dorade
4takjespeterselieenkel de steeltjes
2takjesdragon
1teentjelookin schijfjes
2schijfjescitroen
Overige
500gkrieltjesin dunne plakjes, schil laat je eraan
fleur de sel
olijfolie
pezo
trostomaatjes
Salsa van courgette
2courgette
2elolijfolie
1elbalsamicoazijn
1klein teentjelook
pezo
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de dorade onder koud stromend water en dep goed droog.
Kruid de dorade aan de binnen- en buitenkant met pezo.
Steek in de buikholte telkens een takje dragon, twee takjes peterselie, twee halve schijfjes citroen en enkele schijfjes look.
En leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Leg de aardappelschijfjes op een andere bakplaat eveneens bekleed met bakpapier en besprenkel met een klein beetje olijfolie en kruid met fleur de sel.
Meng ze goed onder elkaar.
Schuif de beide platen voor 30 minuten in de oven.
Hussel de aardappelen regelmatig eens om.
Maak ondertussen de salsa: schil de courgettes, en kook de schil 2 minuten in gezouten water, giet af en spoel onder koud water.
Doe de schil in een kleine cutter samen met de olijfolie, de balsamicoazijn en de look.
Mix dit tot een gladde salsa en breng op smaak met pezo.
Leg de laatste 5 minuten de tomaatjes bij de aardappelen.
Serveer de aardappelschijfjes met de tomaatjes en de vis en werk af met de salsa.