Ingrediënten
- 1 dorade
- 2 schijfjes citroen
- 1 teentje look
- 1 takje rozemarijn
- 2 takjes citroentijm
- olijfolie
- pezo
Porties: Personen
Instructies
- Was de dorade onder koud stromend water en dep hem droog.
- Maak met een scherp mes aan weerzijden van de vis inkepingen.
- Kruid de buikholte van de vis met pezo. Kruid de buitenkant met pezo en smeer hem dan goed in met olijfolie, ladder de vis in 😉.
- Steek in de buikholte een takje rozemarijn, een takje tijm en een schijfje citroen.
- Snij het teentje look in zeer fijne plakjes en steek die in de inkepingen.
- Leg de vis in een aluminium bakje en zet die in een gesloten BBQ voor 15 à 20 minuten of tot de vis gaar is. Indien nodig nog wat olie toevoegen, zodat de vis niet vastplakt.
- Werk af met nog wat verse citroentijm en een schijfje citroen. Lekker met gevulde krieltjes en tomaatjes met munt. De recepten vind je bij BBQ.
Notities
Heel simpel om te maken, gewoon doen!