Ingrediënten
- 4 groene asperges
- 4 witte asperges
- 1 snuifje bicarbonaat
- 1 hard gekookt eitje
- 50 g gerookte zalm
- 1 klein sjalotje fijn gesnipperd
- 2 augurkjes fijn gesnipperd
- 1 eetlepel mayonaise
- 125 g Griekse yoghurt
- beetje citroensap
- 1 takje peterselie fijn gehakt
- pezo
Porties: persoon
Instructies
- Maak de witte asperges zuiver, snij het houterige stukje eraf en kook ze beetgaar in gezouten water, ongeveer 6 minuten naargelang de dikte. Spoel onder koud water.
- De groene asperges moet je niet schillen, enkel het houterige stukje verwijderen en koken in gezouten water, ook een beetje bicarbonaat toevoegen, dit 4 minuten naargelang de dikte. Spoel ze onder koud water.
- Maak het sausje: meng de yoghurt met de mayo, sjalot, augurk, peterselie, citroensap en pezo. Meng goed.
- Plet het eitje fijn met een vork.
- Leg afwisselen een groene en witte asperge op het bord. Daarop wat verkruimeld ei, ernaast de saus en daarnaast de zalm, werk af met nog enkele plukjes peterselie.
Notities
Ik heb dit met de rest van de asperges gemaakt voor mij als lunch, je kan dit natuurlijk ook als voorgerechtje eten, maar maak dat de portie wel wat kleiner of de kans zit er in dat je gasten al hebben gedaan met eten.
De tartaarsaus is ook voor meer dan 1 persoon, maar is enkele dagen te bewaren in de koelkast.