Ingrediënten
Kokosroom
- 500 ml kokosmelk
- 3 blaadjes gelatine ik gebruik Dr Oetker
- 4 bio limoenen zeste
- 1 el suiker
Mangoroom
- 350 ml volle room
- 50 g kristalsuiker
- 1 koffielepel vanille aroma
- 2 mango's
- 3 blaadjes gelatine
- enkele blaadjes munt
Porties: personen
Instructies
Kokosroom
- Week 3 gelatineblaadjes in koud water.
- Kook de kokosmelk met de limoenzeste en 1 el suiker. Haal van het vuur en laat 2 minuutjes afkoelen, roer er de uitgeknepen gelatineblaadjes onder. Laat 10 minuten trekken. Giet door een zeef en vang de kokosroom op in een maatbeker.
- Zet de amuse glaasjes schuin, dit gaat makkelijk in een muffinvorm. Giet er nu de kokosroom in en laat ze schuin opstijven.
Mangoroom
- Week 3 gelatineblaadjes in koud water.
- Kook de room met de suiker, het vanillearoma en 200 gram mangoblokjes. Haal van het vuur en mix glad. Roer er de uitgeknepen gelatine blaadjes onder. Giet door een zeef en vang de mangoroom op in een maatbeker.
- Wanneer de kokosroom is opgesteven, zet je de potjes recht en vul verder aan met de mangoroom. Laat weer opstijven in de koelkast.
Afwerking
- Brand enkele stukjes mango met de crème brulée brander. Mix de rest van de mango tot coulis voeg naar smaak suiker toe, moet niet!
- Werk de panna cotta af met coulis van mango, enkele gebrande stukjes mango en een blaadje munt.
Notities
Leg de mango op een glazen snijplank op een bakplaat om hem te branden.
Lekker fris, niet te zoet en een licht zure toets.