Ingrediënten
- 300 g eendenborstfilet
- 2 sjalotjes fijn gesnipperd
- 2 wortels in stukken, niet te klein
- 5 takken selder in blokjes
- 1 kl gedroogde oregano
- 1 kl gedroogde tijm
- 1 kl gedroogde rozemarijn
- 1/2 fles rode wijn
- cayenne peper naar smaak
- pezo
- 1 rundsbouillon keteltje
- 1 geut balsamico azijn
- sambal oelek naar smaak
- 1 l tomatenpassata
- 500 g tagliatelle
- vese basilicum om af te werken
- gemalen kaas naar smaak
Porties: personen
Instructies
- Snij het vet van de eend en snij dit in zeer kleine dobbelsteentjes, zet apart.
- Snij ook de eend in zeer kleine dobbelsteentjes, zoals een tartaar.
- Doe het vet van de eend in een kookpot en laat het zachtjes smelten. Voeg de sjalotjes, wortel en de selder toe. Zet het vuur iets hoger en stoof de groentjes aan.
- Zet het vuur nog wat hoger en voeg nu het fijn gesneden eendenvlees toe, bak het mooi aan.
- Blus met de rode wijn en laat wat inkoken.
- Kruid naar smaak met wat cayennepeper.
- Voeg de passata toe en zet het vuur weer lager. Doe er nu ook de gedroogde kruiden, balsamicoazijn, sambal oelek, bouillonketeltje en de pezo bij. De ragout moet zeker 2 uur zachtjes garen. Roer regelmatig, het vocht moet wat verdampen, dus best zonder deksel. Wanneer er genoeg vocht is verdampt, zet je wel een deksel op de pot.
- Kook de tagliatelle in gezouten water, zoals aangegeven staat op de verpakking. Giet af en spoel eventjes onder water.
- Doe wat pasta op de borden, daarop de ragout en werk af met wat kaas en basilicum.
Notities
Is een pasta met wat werk aan, vooral om het vlees zo mooi te snijden, maar het is de moeite.
De smaak is na een nachtje rusten nog lekkerder.
Traag garen en wat geduld is hier de boodschap, maar dat is het zeker waard.
En ook eend van goede kwaliteit is natuurlijk altijd een voordeel.