Eitjes met handgepelde garnaaltjes
Porties
6personen
Porties
6personen
Ingrediƫnten
  • 6 eitjes
  • 100g mayonaise
  • 1/2el harissa
  • 1/2 citroenzeste
  • 250g ongepelde garnalen
  • verse dille
  • verse bieslook
  • zwarte peperuit de molen
  • Hymalayazoutuit de molen
  • bloemetjes van kruidenin het seizoen
Instructies
  1. Kook de eitjes 8 minuten.
  2. Maak ondertussen de saus: Meng de mayonaise met de harissa en de citroenzeste. Zet de staafmixer erin.
  3. Pel de garnaaltjes.
  4. Hak de verse kruiden fijn.
  5. Pel de eitjes en halveer ze. Snij aan de onderkant een klein vlakje weg, zo blijven ze beter staan. Kruid ze met pezo.
  6. Doe op ieder eitje wat van de saus en werk af met de garnaaltjes en verse kruiden.
Notities

Je kan de eitjes lauw of koud serveren.

Ze staan ook mooi op een koud buffet of een Paasbrunch, serveer ze dan koud.

Pas op met de harissa. Dit kan snel te pikant zijn!