Erwten-puree met worst en Karmeliet-uien
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 2 dikke worsten naar keuzeik heb runds-kalfsworsten gebruikt
  • 6grote aardappelen
  • 1geut melk
  • 250gram jonge erwtjesdiepvries
  • 3middelgrote uienin dikke plakken gesneden
  • 1/2flesje Karmeliet
  • 1/2el bruine suiker
  • 1koffielepel graantjes mosterd
  • 1koffielepel tijm
  • boter
  • pezono
  • bruine roux
Instructies
  1. Kook de aardappelen in gezouten water.
  2. Kook de erwtjes in enkele minuutjes beetgaar. Giet af en spoel even onder koud stromend water.
  3. Maak puree, stamp de aardappelen met de erwtjes fijn. Meng er een geut melk en een nootje boter onder. Breng op smaak met pezono.
  4. Bak de uien in olijfolie onder deksel voor vijf minuten en kruid ze met zout. Blus met het bier. Breng op smaak met de mosterd en de suiker. Kruid met pezo. Laat verder garen op een zacht vuurtje. Voeg een geutje water toe en bind de saus met bruine roux.
  5. Bak de worsten in boter op een zacht vuur bruin.
  6. Serveer de worsten met de karmeliet uien en de erwten-puree.
Notities

Super simpel en smaakt heerlijk.