Garnaalballetjes met geitenkaas
Recept Afdrukken
Porties
8 à 10 balletjes
Porties
8 à 10 balletjes
Garnaalballetjes met geitenkaas
Recept Afdrukken
Porties
8 à 10 balletjes
Porties
8 à 10 balletjes
Ingrediënten
  • 100 g grijze garnalen is ongeveer 300 g ongepelde garnalen
  • 2 handjes ongezouten pistache nootjes fijn gehakt
  • 1 hand bieslook fijn gesneden
  • 1 bio citroen
  • 1 potje zachte geitenkaas
  • 10 spritzels zoute stokjes
Porties: balletjes
Instructies
  1. Dep de garnalen droog en hak fijn.
  2. Meng de geitenkaas met de garnalen en de bieslook.
  3. Voeg een beetje citroen zeste toe en breng op smaak met pezo. Zet 20 minuten in de vriezer: zo kan je makkelijker bolletjes rollen.
  4. Rol mooie balletjes en rol ze door de pistachenootjes. Laat ze mooi opstijven in de koelkast.
  5. Werk af en steek een halve spritzel in ieder balletje. En dien op.
Notities

Geitenkaas is snel te warm als je balletjes moet rollen, gevolg alles plakt aan je handen. Zorg dat het mengsel en je handen goed koud zijn en rol zeker niet te lang.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne