Ingrediënten
- 300 g ongepelde grijze garnalen
- 1/2 avocado
- 2 handjes veldsla
- 2 kwarteleitjes
- 6 tal kerstomaatjes gehalveerd
- 1 hand verse dille fijngehakt
- 1 hand peterselie fijngehakt
- 1 el mayonaise
- 2 el zure room
- limoen
- pezo
Porties: personen
Instructies
- Pel de garnaaltjes.
- Maak het sausje: meng de mayonaise met de zure room. Meng er de dille en de peterselie onder en breng verder op smaak met wat limoensap en pezo.
- Was de sla en droog hem. Doe deze onderaan in de glaasjes. Daarop de tomaatjes en de schijfjes avocado.
- Werk de glaasjes af met goed wat grijze garnalen, de kwarteleitjes en een toefjes saus, als laatste nog een takje dille.
Notities
Garnalen die je zelf pelt, zijn veel lekkerder. Probeer het een keertje, je zal versteld staan van de smaak.
Hou de garnalenpantsers bij om later nog saus of soep van de maken, je kan deze gewoon bewaren in een zakje in de vriezer.