Ingrediënten
- 1 kg mosselen gewassen en van baarden ontdaan
- 100 ml droge witte wijn voor het koken van de mosselen
- 1 sjalot fijn gesnipperd
- 100 ml droge witte wijn
- 100 ml room
- pezo
- 1/4 visbouillonblokje of kip
- blok parmezaan
- grof zout om te serveren
Porties: personen
Instructies
- Kook de mosselen op een hoog vuur met 100 ml witte wijn. Schut ze enkele keren op en haal van het vuur als alle mosselschelpen open zijn.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maak het sausje: Stoof de sjalot aan in de 100 ml witte wijn. Laat op een zacht vuurtje garen.
- Voeg de room toe en kruid met pezo en het bouillonblokje. Laat afkoelen.
- Haal de mosselen uit de schelp. En leg de mossel weer terug in 1 helft.
- Leg bakpapier op een ovenplaat en leg daarop kleine hoopjes aluminiumfolie waarop je de mosselschelpen legt, zo blijven ze mooi stabiel liggen.
- Schep over iedere mossel een beetje saus en werk de mosselen af met wat geraspte Parmezaan.
- Zet ze een zestal minuten in de oven.
- Doe op en bord goed wat grof zout waarop je de gegrilde mosselen kan serveren.