Ingrediënten
- 750 g kippengehakt
- 400 g wortelen
- 400 g knolselder
- 800 g aardappelen
- 1 grote ui
- 150 ml lichte room
- 3 eetlepels boter
- 4 eetlepels paneermeel
- 1 koffielepel tijm gedroogd
- 1 koffielepel paprikapoeder
- pezono
Porties: personen
Instructies
- Schil de wortelen en de knolselder en rasp fijn.
- Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.
- Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
- Snipper de ui fijn.
- Stoof de ui aan in een pan en voeg het gehakt erbij, samen met de tijm en een beetje pezo. Doe dit nadien in een grote ovenschotel.
- Stoof de groentjes aan met paprikapoeder en pezo en doe dit bovenop het gehakt.
- Prak de aardappelen met de room, een beetje boter en pezono en doe het op de groentjes.
- Werk af met paneermeel en wat klontjes boter. Zet 45 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Notities
Een lekkere herfst-, winterschotel.
Makkelijk op voorhand te maken.