Ingrediënten
Gehaktbroodjes
- 500 g gemengd gehakt varken-runds
- 1 sjalot fijn gesnipperd
- 1 teentje look geperst
- 2 el peterselie fijngehakt
- 2 el dragon fijngehakt
- 1 ei
- 80 g paneermeel
- pezo
- 1 noot boter
Lak gehaktbroodje
- 2 el ketchup
- 2 el mosterd
- 2 el honing
- 1 el sojasaus
Koolsalade
- 200 g witte kool fijn gesneden met de mandoline
- 200g g rode kool fijn gesneden met de mandoline
- 150 g worteltjes geraspt
- 2 handjes bieslook fijn gesneden
- 1/2 citroen geperst
- 3 el mayonaise
- pezo
- 1 geut azijn
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Maak de gehaktbroodjes: stoof het sjalotje met de look eventjes aan en voeg bij het gehakt. Doe ook de dragon, de peterselie, het ei en het paneermeel erbij en meng onder elkaar. Kruid een beetje met pezo.
- Vorm 4 kleine gehaktbroodjes en kleur ze aan in een pan met boter. Leg ze in een vuurvaste ovenschaal.
- Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven.
- Maak nu de lak: meng alle ingrediënten voor de lak onder elkaar en roer goed.
- Maak de kooksalade: meng de mayonaise met het citroensap en kruid met pezo. Meng de worteltjes en de witte kool onder elkaar met de mayonaise. Wacht met de rode kool tot op het laatste anders kleurt de ganse koolsalade rood.
- Haal na 15 minuten de gehaktbroodjes uit de oven en smeer ze in met de lak. Plaats ze terug in de oven voor 10 minuten.
- Snij de gehaktbroodjes in plakjes. Meng nu ook de rodekool onder de salade en voeg nog wat azijn toe, proef en kruid indien nodig nog wat bij met pezo.
- Serveer het gehaktbroodje met de kleurrijke koolsalade.
Notities
Lekker met puree of frietjes.
Deze koolsalade is een aanrader bij de BBQ, fris door het citroensap en de azijn!