Ingrediënten
- 3 kleine uien in stukjes
- 1 wortel in stukjes
- 1 preiwit in ringetjes
- 4 gele paprika's schil verwijderd en in blokjes
- 1 l kippenbouillon water en blokjes
- 100 ml room of alpro
- 2 tomaten ontpit en in blokjes
- 1 hand verse koriander fijn gehakt
- oljifolie
- pezo
Porties: personen
Instructies
- Doe wat olijfolie in een grote kookpot en stoof de ui glazig.
- Voeg de wortel en de prei toe, stoof eventjes mee aan.
- Nu ook de paprika.
- Voeg de kippenbouillon toe en laat 20 minuten zachtjes koken.
- Mix de soep, kruid eventueel bij met pezo en werk af met een geut room.
- Meng de tomatenblokjes met de koriander.
- Giet de soep in diepe borden, verdeel de tomatenblokjes met de koriander en besprenkel het geheel met wat olijfolie.
Notities
De schil van de paprika's kan je makkelijk verwijderen met een dunschiller.
Indien je de paprika's niet schilt, haal dan de soep na het mixen door een zeef, zo verwijder je de laatste vliesjes in de soep.
Een mooi glad soepje met een zomers kleurtje.