Ingrediënten
- 2 sjalotjes in stukjes
- 2 teentjes look geperst
- 1/2 prei in halve ringen
- 2 cm gember fijn gesnipperd
- 2 gele wortels in stukjes
- 3 gele papika's in stukjes
- 1 l groentebouillon water plus 2 bouillonblokjes
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel currypoeder
- 1 geut alpro room
- 1 hand bieslook fijn gesnipperd
- olijfolie
Porties: personen
Instructies
- Stoof de sjalotjes glazig in olijfolie.
- Voeg de look, de gember, de prei, de wortels en de paprika's toe. Laat de groentjes eventjes mee aanstoven.
- Bevochtig met de groentebouillon. Doe er de curry en kurkuma bij en breng aan de kook. Laat 25 minuutjes koken tot alle groentjes gaar zijn.
- Mix de soep met de staafmixer. Werk af met een geutje room. Proef de soep en kruid bij indien nodig met pezo.
- Giet de soep in leuke tasjes en werk af met wat bieslook.
Notities
Zeer lekker en mooie kleur van soep.
Ook mooi met wat zwart sesamzaad als afwerking.