Ingrediënten
Marinade
- 3 lente-uitjes fijn gesnipperd
- 1 groot teentje look geperst
- 1 el vissaus
- 2 el Arachideolie
- 1 goede mespunt kurkuma
- 1 goede mespunt 5 kruidenmix
Inktvis
- 1 pijlinktvis
Porties: pijlinktvis
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de marinade goed onder elkaar en roer goed om.
- Snij de inktvis open en was hem onder koud stromend water. Trek eventuele vliesjes nog uit de buikholte. Dep goed droog.
- Snij nu met een zeer scherp mes (dit is heel belangrijk!) een mooi ruit patroon aan de binnen kant van de inktvis. Je snijdt de inktvis in maar niet gans door. Snij mooie vierkantjes van ongeveer 0,5 cm op 0,5 cm.
- Daarna snij je de inktvis in hapklare stukjes van 6 op 4 cm ongeveer. Leg ze enkele uurtjes in de marinade.
- Bak de inktvis op een heel hoog vuur kort maar krachtig. Bij deze hevige hitte zal hij mooi opkrullen.
- Serveer de inktvis als amuse.
Notities
Je kan de 5 kruidenmix ook zelf maken, deze bestaat uit: peper - 2 kruidnagels - 1 steranijs - 1/2 kaneelstokje - 1 el venkelzaad. Je maalt alles goed glad in een elektrische koffiemolen.