Ingrediënten
De satés
- 4 kippendijen in blokjes gesneden
- 1/2 tl uienpoeder
- 1/2 tl kerrie poeder
- 1/2 tl knoflook granulaat
- 1 mespunt cayennepeper
- 2 el Arachideolie
De pindasaus
- 1 ui fijn gesneden
- 2 tl geraspte gember
- 200 ml kokosroom
- 1 geut volle melk
- 200 g pindakaas met stukjes
- 2 el chilisaus
- 2 el sojasaus
- pezo
de komkommersalade
- 5 tal snack komkommers in partjes
- 1/4 chilipeper in halve maantjes
- olijfolie
- 2 zakjes rijst
Porties: personen
Instructies
- Meng alle kruiden voor de kip door elkaar, meng onder de kippenblokjes plus 2 el arachideolie. Laat minstens twee uur marineren, mag ook een nacht. Steek de kippenblokjes op saté prikkers. Laat het vlees op kamertemperatuur komen.
- Maak de pindasaus: stoof de ui aan in arachideolie, voeg de gember toe. Stoof verder aan tot de ui zacht is. Voeg de kokosroom, de pindakaas, de chilisaus en de sojasaus. Laat de saus nog even doorwarmen en kruid met pezo.
- Kook de rijst zoals aangegeven staat op de verpakking.
- Rijg het vlees op de satéprikkers en bak ze mooi bruin in de grillpan.
- Meng de komkommers met de chilipeper en olijfolie.
- Serveer alles mooi op een bord en werk af met verse koriander.
Notities
Een heel lekkere marinade!
Je kan de satés ook op de BBQ grillen.