Gemarineerde kipfilet met lente-uitjes en groene paprika
Porties
2
personen
Porties
2
personen
Ingrediƫnten
8
krieltjes
2
kipfilets
1
bussel
lente-uitjes
in ringetjes gesneden
1
groene paprika
in blokjes
40
ml
cognac
100
ml
witte wijn
100
ml
kippenbouillon
1
teentje
look
fijn gesneden
1/2
gedroogd rood pepertje
fijn gehakt
3
takjes
verse tijm
fijn gehakt
2
takjes
verse rozemarijn
fijn gehakt
2
takjes
verse salie
fijn gegehakt
100
ml
olijfolie
pezo
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak de marinade: Meng de look, pepertje, tijm, rozemarijn, salie, olijfolie en pezo.
Snij de aardappeltjes in twee en besmeer ze met de marinade en leg ze in een ovenschotel.
Smeer ook de kipfilet in met de marinade.
Zet de aardappeltjes 30 Ć 40 minuten in de oven. Of tot ze mooi goudbruin zijn.
Bak de kipfilet krokant in de pan. Voeg de paprika en de lente-uitjes toe, bak eventjes mee en giet er de cognac over. Flambeer van het vuur af!
Voeg nu ook de witte wijn toe en de kippenbouillon. Laat hier de kip in garen onder deksel. Ongeveer 10 minuten.
Leg op de borden een stukje kip met wat groentjes, saus en aardappeltjes.
Notities
Ook lekker met groene asperges.
Je kan voor wat extra pit nog een vers rood pepertje toevoegen.