Gemarineerde kipfilet met lente-uitjes en groene paprika
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediƫnten
  • 8 krieltjes
  • 2 kipfilets
  • 1bussel lente-uitjesin ringetjes gesneden
  • 1 groene paprikain blokjes
  • 40ml cognac
  • 100ml witte wijn
  • 100ml kippenbouillon
  • 1teentje lookfijn gesneden
  • 1/2 gedroogd rood pepertjefijn gehakt
  • 3takjes verse tijmfijn gehakt
  • 2takjes verse rozemarijnfijn gehakt
  • 2takjes verse saliefijn gegehakt
  • 100ml olijfolie
  • pezo
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak de marinade: Meng de look, pepertje, tijm, rozemarijn, salie, olijfolie en pezo.
  3. Snij de aardappeltjes in twee en besmeer ze met de marinade en leg ze in een ovenschotel.
  4. Smeer ook de kipfilet in met de marinade.
  5. Zet de aardappeltjes 30 Ć  40 minuten in de oven. Of tot ze mooi goudbruin zijn.
  6. Bak de kipfilet krokant in de pan. Voeg de paprika en de lente-uitjes toe, bak eventjes mee en giet er de cognac over. Flambeer van het vuur af!
  7. Voeg nu ook de witte wijn toe en de kippenbouillon. Laat hier de kip in garen onder deksel. Ongeveer 10 minuten.
  8. Leg op de borden een stukje kip met wat groentjes, saus en aardappeltjes.
Notities

Ook lekker met groene asperges.

Je kan voor wat extra pit nog een vers rood pepertje toevoegen.