Gemarineerde kippenvleugeltjes
Porties
8stuks
Porties
8stuks
Ingrediënten
  • 100ml olijfolie
  • 1el ketchup
  • 1el sojasaus
  • 1koffielepel worcestershire saus
  • 1/2koffielepel gerookt paprika poeder
  • 1/2koffielepel madras curry
  • 1/2koffielepel lookpoeder
  • 1snuif cayennepeper
  • 1koffielepel bruine suiker
  • 1/2 limoenhet sap
  • 1 uifijn gesneden
  • pezo
Instructies
  1. Meng alle ingrediënten in een glazen kom onder elkaar. Leg er de kippenvleugeltjes in en zet goed onder elkaar. Laat een nachtje afgedekt in de koelkast staan. Roer ze af en toe is om.
  2. Of: Meng alle ingrediënten onder elkaar. Leg de kippenvleugeltjes er in en roer goed door elkaar. Doe het mengsel en een vacuümzak en trek het geheel vacuüm. Leg eveneens een nachtje in de koelkast.
  3. Haal de kippenvleugels uit de marinade en gril ze op de BBQ of leg ze in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Notities

Lekker in de zomer op de BBQ of gewoon in de oven gegaard.

Lekker met een frisse salade, frietjes en zo verder.

Zorg dat de marinade zeer goed afsmaakt, dit is nodig omdat het door het vel van de kip moet doordringen.