Gepofte aardappel
Porties
4stuks
Porties
4stuks
Ingrediƫnten
  • 4middelgrote aardappelenbintjes
  • 1grote sjalotfijn gesnipperd
  • 1grote teen lookgeperst
  • 1 courgettein brunoise
  • 250gram champignonsin brunoise
  • 1koffielepel gedroogde tijm
  • pezo
  • cayennepeper
  • 2handjes kerstomaatjesgehalveerd en in verschillende kleuren
  • 300gram kippenhaasje
  • komijnpoeder
  • 3potjes petit suissemagere
  • verse bieslookfijn gesnipperd
  • 2el fetaverkruimeld
  • olijfolie
  • 1noot boter
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de aardappelen en leg ze op de rooster van de oven, dit voor 40 minuten.
  3. Stoof de sjalot en de look aan in olijfolie.
  4. Voeg de courgetteblokjes en de champignonblokjes toe. Kruid met de tijm, het cayennepeper en pezo. Stoof de groentjes beetgaar.
  5. Snij de kip in kleine blokjes en bak de kip in een pan met boter. Kruid de kip met komijn en pezo.
  6. Wanneer de groentjes klaar zijn, voeg je de tomaatjes en de kippenblokjes toe aan de groentjes.
  7. Meng de fijn gesnipperde bieslook onder de petit suisse en breng op smaak met pezo.
  8. Haal de aardappelen uit de oven en snij met een aardappelmesje een kruisje in de aardappel, duw de aardappel nu wat open. Doe wat vulling op de aardappel en werk ze af met verkruimelde feta. Lekker met het petit suisse sausje. Serveer de extra groentjes er apart bij.
Notities

Hou je niet van pikant, overdrijf dan niet met de cayennepeper!

Simpel, mooi en gezond gerechtje.