Gevuld varkenshaasje met spinazie
Porties
6personen
Porties
6personen
Ingrediƫnten
  • 3 varkenshaasjes
  • 200g spinazie
  • 100g spekblokjes
  • 1 sjalotfijn gesneden
  • 1teentje lookgeperst
  • 100g ricotta
  • 100g philadelphia
  • 80g parmezaangeraspt
  • 2pakjes seranoham
  • pezo
  • olijfolie
Instructies
  1. Meng de ricotta, de philadelphia en de parmezaan onder elkaar.
  2. Hak de spinazie kort en laat slinken in een hete pan met olijfolie. Haal uit de pan en laat uitlekken. Meng onder de kazen.
  3. Bak in dezelfde pan de spekblokjes met de sjalot en de look. Meng dit onder de kazen.
  4. Snij het varkenshaasje overlangs in, niet helemaal doorsnijden. Kruid met pezo en vul ze met de vulling.
  5. Leg op een snijplak dakpansgewijs de ham en daarop het vlees.
  6. Bind de ham rond het vlees, zodat het mooi blijft zitten.
  7. Doe wat olie in een ovenschaal en leg er het vlees in. Oven voorverwarmen op 200 graden.
  8. Zet ongeveer 25 minuten in de oven, kan verschillen naargelang de dikte van het vlees
Notities

Gemakkelijk ’s morgens voor te bereiden om ’s avonds in de oven te schuiven, wanneer uw gasten zijn toegekomen.

Lekker met krieltjes en gemengde groentjes in de oven.

Als sausje: champignonroomsaus of mosterdsaus.

Niks zo gemakkelijk dan dat je alles in de oven kan schuiven, relax zelf ook als je gasten hebt!