Ingrediënten
Vulling
- 1 varkenshaasje
- 1/2 bos basilicum de blaasjes, grof gesneden
- 40 g parmezaan geraspt
- 25 g pijnboompitjes geroosterd
- 75 g zongedroogde tomaatjes grof gesneden
Groentjes
- 1/2 icebergsla in sliertjes gesneden
- 1 sjalotje fijn gesnipperd
- 2/3 komkommer geschild en in stukjes gesneden
- 1 gele paprika in brunoise
- 2 à 3 tomaten in blokjes gesneden
- azijn
- olijfolie
Aardappel
- 6 nieuwe aardappelen geschild, beetgaar gekookt en afgekoeld
- arachideolie olie
- pezo
Porties: personen
Instructies
Het varkenshaasje
- Doe alles voor de vulling in een hakmolentje of nutribullet, samen met een geut olijfolie en mix tot een smeuïge pesto en kruid met pezo.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snij het varkenshaasje overlangs open (maar niet gans erdoorheen). Leg er plasticfolie op en klop het wat platter met de deegrol. Kruid de buitenkant met pezo. Besmeer met de pesto en plooi dicht.
- Leg het varkenshaasje in een geoliede ovenschotel en bak ongeveer 45 minuten in de oven.
De salade
- Meng alle groentjes voor de salade onder elkaar en breng op smaak met olijfolie, azijn en pezo.
De aardappelen
- Snij de aardappeltjes in schijven van 0,5 cm en bak ze mooi bruin in een pan met arachideolie.
- Snij het varkenshaasje in plakjes en serveer met de salade en de gebakken aardappeltjes.
Notities
Deze vulling is ook zeer lekker tussen een kipfilet.