Gevulde aardappeltjes met kipsalade, ideetje voor de paasbrunch
Recept Afdrukken
Porties
6 stuks
Porties
6 stuks
Gevulde aardappeltjes met kipsalade, ideetje voor de paasbrunch
Recept Afdrukken
Porties
6 stuks
Porties
6 stuks
Ingrediënten
  • 6 aardappelen
  • 100 g kippenhaasje
  • kippenkruiden
  • pezo
  • 2 lente-uitjes in ringetjes gesneden
  • 3 zongedroogde tomaatjes in brunoise
  • 1/2 sjalotje fijn gesnipperd
  • 1 handje bieslook fijn gesnipperd
  • 2 el zure room
  • platte peterselie decoratie
  • 1 nootje boter
Porties: stuks
Instructies
  1. Was de aardappelen en kook ze beetgaar in gezouten water. Laat ze volledig afkoelen.
  2. Kruid de kip met de kippenkruiden en pezo aan in een pan met wat boter. Laat volledig afkoelen. En snij vervolgens zeer fijn.
  3. Meng de kip met de zure room, het sjalotje, de lente-uitjes, de bieslook, en de zongedroogde tomaatjes onder elkaar en kruid af met pezo.
  4. Snij het hoedje van de aardappelen en hol ze uit met een parisiennelepel. Doe dit voorzichtig zodat de aardappelen mooi heel blijven. Snij aan de onderkant van de aardappel een klein vlakje weg zodat hij mooi rechtop blijft staan.
  5. Prak wat er uit de aardappel komt met een vork en meng het onder de kipsalade.
  6. Vul nu de aardappelen weer op en zet het hoedje van de aardappel recht in de aardappel, werk af met nog wat lente-uitjes.
  7. Zet ze op een houten plank om ze te serveren.
Notities

Het is ook mooi om ze  individueel in een eierdopje te serveren. Gebruik dan niet al te grote aardappelen zodat ze er mooi in passen.

Heb je vulling over: dit is ook lekker op een stukje stokbrood bij het buffet!

 

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne