Ingrediënten
- 6 aardappelen
- 100 g kippenhaasje
- kippenkruiden
- pezo
- 2 lente-uitjes in ringetjes gesneden
- 3 zongedroogde tomaatjes in brunoise
- 1/2 sjalotje fijn gesnipperd
- 1 handje bieslook fijn gesnipperd
- 2 el zure room
- platte peterselie decoratie
- 1 nootje boter
Porties: stuks
Instructies
- Was de aardappelen en kook ze beetgaar in gezouten water. Laat ze volledig afkoelen.
- Kruid de kip met de kippenkruiden en pezo aan in een pan met wat boter. Laat volledig afkoelen. En snij vervolgens zeer fijn.
- Meng de kip met de zure room, het sjalotje, de lente-uitjes, de bieslook, en de zongedroogde tomaatjes onder elkaar en kruid af met pezo.
- Snij het hoedje van de aardappelen en hol ze uit met een parisiennelepel. Doe dit voorzichtig zodat de aardappelen mooi heel blijven. Snij aan de onderkant van de aardappel een klein vlakje weg zodat hij mooi rechtop blijft staan.
- Prak wat er uit de aardappel komt met een vork en meng het onder de kipsalade.
- Vul nu de aardappelen weer op en zet het hoedje van de aardappel recht in de aardappel, werk af met nog wat lente-uitjes.
- Zet ze op een houten plank om ze te serveren.