Gevulde aubergine met olijven
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Gevulde aubergine met olijven
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 2 aubergines
  • 3 tomaten
  • 1 ui
  • 1/2 rood chilipepertje
  • 1 teentje look
  • 4 takjes tijm de blaadjes
  • 250 g couscous
  • 5 el zwarte olijven
  • geraspte parmezaan
  • pezo
  • verse basilicum
  • 2 handjes veldsla
Porties: personen
Instructies
  1. Snij de aubergines in twee en haal het vruchtvlees eruit. Bestrooi de binnenkant met grof zout en laat 30 minuten staan. Spoel ze onder koud stromend water en dep droog.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Snij het vruchtvlees klein.
  4. Ontvel en ontpit de tomaten, snij ze in blokjes.
  5. Snipper de ui en het pepertje fijn.
  6. Maak de couscous zoals vermeld staat op de verpakking en roer er wat olijfolie door.
  7. Hak de tijm en de olijven fijn.
  8. Stoof de ui aan in wat olijfolie.
  9. Voeg het aubergine vruchtvlees, geperste look en het pepertje toe.
  10. Doe er de tijm en de olijven bij.
  11. Als laatste de tomatenblokjes, stoof alles gaar.
  12. Roer de couscous en de groentjes onder elkaar en vul er de aubergine's mee. Bestrooi met de kaas en zet 20 minuten in de oven.
  13. Werk af met nog wat extra kaas en basilicum. Zet ze op de bordjes en serveer er de sla bij.
Notities

Makkelijk op voorhand te maken en het moment zelf nog afbakken in de oven.

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne