Gevulde aubergines met couscous
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Gevulde aubergines met couscous
Recept Afdrukken
Porties
2 personen
Porties
2 personen
Ingrediënten
  • 2 aubergines
  • 3 tomaten
  • 1 grote ui
  • 1 rode chili peper
  • 2 teentjes look
  • goed wat tijm
  • 200 g couscous
  • olijfolie
  • pezo
  • 1 handvol geraspte parmezaan
  • 4 blaadjes basilicum
  • 2 handjes veldsla
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Halveer de aubergines en hol ze uit.
  3. Bestrooi de helften met zout, leg ze ondersteboven, zodat ze kunnen uitlekken (onttrekken van vocht). Spoel nadien met water om overtollig zout te verwijderen en dep droog met keukenrol.
  4. Hak het vruchtvlees fijn.
  5. Snipper de ui en stoof aan in de olie met de uitgeperste look en het fijn gesneden chilipepertje.
  6. Ontvel en ontpit de tomaten, snij in kleine blokjes.
  7. Voeg na 5 minuten de tomaten blokjes en de couscous toe en kruid af met pezo en de tijm.
  8. Vul de aubergines en bak ze 20 à 25 minuten op 200 graden, werk af met parmezaan en een blaadje basilicum.
  9. Serveer met wat veldsla.
Notities

Ik weet het:

niets is zo storend als zo’n venstertje wanneer je een site verlaat!

Maar naast het delen van mijn recepten, wil ik je laten kennismaken met mijn andere passie, nl. het Zuid-Franse plattelandsleven, waar ik bijna 4 maanden per jaar woon. Ik verhuur in het kleine dorpje Entrecasteaux  deze vakantiewoning.

Zonnige groetjes, Tinne