Ingrediënten
- 2 aubergines
- 3 tomaten
- 1 grote ui
- 1 rode chili peper
- 2 teentjes look
- goed wat tijm
- 200 g couscous
- olijfolie
- pezo
- 1 handvol geraspte parmezaan
- 4 blaadjes basilicum
- 2 handjes veldsla
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Halveer de aubergines en hol ze uit.
- Bestrooi de helften met zout, leg ze ondersteboven, zodat ze kunnen uitlekken (onttrekken van vocht). Spoel nadien met water om overtollig zout te verwijderen en dep droog met keukenrol.
- Hak het vruchtvlees fijn.
- Snipper de ui en stoof aan in de olie met de uitgeperste look en het fijn gesneden chilipepertje.
- Ontvel en ontpit de tomaten, snij in kleine blokjes.
- Voeg na 5 minuten de tomaten blokjes en de couscous toe en kruid af met pezo en de tijm.
- Vul de aubergines en bak ze 20 à 25 minuten op 200 graden, werk af met parmezaan en een blaadje basilicum.
- Serveer met wat veldsla.