Ingrediënten
- 350 g kippengehakt
- 100 g quinoa
- 1 ui fijn gesnipperd
- 1 teentje look geperst
- 1/2 rode chili peper in brunoise
- 1 grote wortel in brunoise
- 1 rode puntpaprika in brunoise
- 1 gele puntpaprika in brunoise
- 1/2 oranje puntpaprika in brunoise
- 1 koffielepel gedroogde provencaalce kruiden
- 1 koffielepel kurkuma
- 1 snuifje cayenne peper
- 1/2 fles tomatenpasata
- pezo
- 1/2 groentebouillonblokje
- olijfolie
- 125 g mozzarella in blokjes
- 1 hand parmezaan geraspt
- 2 courgettes
- 4 handjes rucola
Porties: personen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Spoel de quinoa onder koud water. Kook de quinoa in de dubbele hoeveelheid gezouten water en een geutje olijfolie.
- Stoof de ui en de look glazig in wat olijfolie.
- Voeg het gehakt toe en bak rul.
- Doe er de chilipeper, wortel en de drie kleuren paprika bij, stoof aan.
- Doe de kruiden er bij en de tomatenpasata.
- Laat sudderen tot de groentjes beetgaar zijn.
- Snij ondertussen de courgette overlangs in twee en hol uit met een Parisienne lepeltje.
- Leg ze in een geoliede ovenschotel.
- Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven of tot de kaas mooi gekleurd is.
- Laat ze eventjes rusten voor je ze op het bord legt en leg er wat rucola bij. Doe op de rucola wat pezo en een geutje olijfolie.
Notities
Lekker en makkelijk te maken, bovenal het is ook gezond.
Makkelijk op voorhand te bereiden en het moment zelf nog enkel af te bakken in de oven.